Columbus Elite – raport roczny 2020

Rzeczywistość rynkowa spowodowana pandemią, była dla nas impulsem do weryfikacji wartości i metodyki działania oraz zmodyfikowania strategii, która uwzględnia nowy system sprzedaży, dzięki czemu zbudowaliśmy nową jakość i świeże rozwiązania dla biznesu w rozwijającej się branży OZE. O skuteczności wprowadzonych zmian najlepiej świadczą nasze wyniki za 2020 rok: rosnąca liczba zainstalowanych instalacji oraz stale powiększająca się struktura firmy. Solidnym fundamentem stawiającym Columbus Elite w roli lidera branży OZE jest silna grupa zawodowych ekspertów OZE, którzy są motorem napędzającym rozwój organizacji.

2020 rok dla Columbus Elite obfitował w moc zielonej energii

Ten rok zdecydowanie przejdzie do historii, ponieważ był kolejnym krokiem milowym dla Grupy Kapitałowej Columbus Energy do umocnienia pozycji lidera. Udział Columbus Elite w budowaniu wyników sprzedażowych jest imponujący. Dane świadczą o wspólnie odniesionym sukcesie w tym ciężkim dla gospodarki czasie:
  • w porównaniu do roku 2019 r. zamontowaliśmy o 981% więcej instalacji fotowoltaicznych w domach jednorodzinnych w całym kraju
  • rozwijamy ogólnopolską sieć sprzedaży i jesteśmy już w każdym województwie w Polsce!
  • naszą sieć tworzy ponad  500 Agentów i Doradców Energetycznych!
  • Łączna moc zamontowanych instalacji to aż 48 MW - odpowiada to ok. 150 boiskom do piłki nożnej pokrytym panelami produkującymi prąd ze słońca!
  Zachęcamy do zapoznania się z opublikowanym raportem rocznym spółki kapitałowej Columbus Energy, który jest dostępny tutaj.

Mamy tę moc - #thinkpeople

Ubiegły rok był dla naszej organizacji sprawdzianem ze skuteczności przyjętego modelu sprzedażowego. Podjęliśmy rękawicę, która nazywała się COVID-19 i digitalizacja procesów. Zrobiliśmy wszystko, by zapewnić maksymalne bezpieczeństwo naszym Klientom i  agentom.  Przyjętą przez nas strategię rozwoju firmy, dostosowaliśmy do zmieniającej się rzeczywistości. Nauczyliśmy się pracować bardziej elastycznie, bez utraty efektywności. Podjęte przez Columbus Elite ryzyko, które wiązało się z działaniem w zmienionej formule przyniosło wymierne korzyści i spektakularne wyniki sprzedażowe.

Partnerstwo dla przyszłości - #thinkpower

Działając aktywnie w branży OZE doceniamy jej wielki potencjał i możliwe zastosowania w coraz to większej ilości obszarów. Uważamy, że prowadzenie biznesu polega na budowaniu pozytywnych relacji z Klientami. Mogą one zaprocentować kolejnymi możliwościami współpracy ze względu na zwiększające się zapotrzebowanie na produkty energooszczędne. Columbus Elite dokłada wszelkich starań, by wszystkie realizowane przez nas usługi były wykonywane według najwyższych standardów, terminowo i profesjonalnie. Naszą zdecydowaną przewagą konkurencyjną jest fakt, że instalujemy panele fotowoltaiczne w ciągu 10 dni od dnia podpisania umowy. Jest to możliwe za sprawą niezakłóconego łańcucha dostaw (w Polsce i na świecie), dzięki któremu nasze stany magazynowe są obficie wyposażone. Dlatego nasi Klienci mają pewność, że montaż przebiegnie płynnie i bezproblemowo. To również siła wspólnej pracy w stabilnej grupie kapitałowej Columbus Energy.    Jesteśmy dumni z tego, że jest wśród nas wiele osób, które ambitnie i profesjonalnie podchodzą do wyznaczonych zadań. Dzięki nim, Columbus Elite rośnie w siłę. A to dopiero początek... Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju spółki - jesteście naszymi ekobohaterami!